La Visita Apostòlica a Irlanda començarà a la tardor

((noticia en castellano)) ((news in English)) ((vídeos))

Traducció pròpia a partir de: http://visnews-es.blogspot.com/2010/05/comienza-en-otono-la-visita-apostolica.html

CIUTAT DEL VATICÀ, 31 MAY 2010 (VIS) .- L’Oficina de Premsa de la Santa Seu ha donat a conèixer aquest matí el següent comunicat en relació a la visita apostòlica a Irlanda anunciada en la “Carta pastoral del Sant Pare Benet XVI als catòlics d’Irlanda (19 de març de 2010)“:

“Seguint la Carta als catòlics d’Irlanda, a la tardor començarà la Visita Apostòlica a algunes diòcesis, seminaris i congregacions religioses del país.

Mitjançant aquesta visita la Santa Seu vol ajudar els bisbes, clergues, religiosos i laics a respondre adequadament a la situació causada pels tràgics casos d’abusos de menors perpetrats per sacerdots i religiosos i contribuir a la desitjada renovació moral i espiritual que ja ha iniciat amb força l’Església d’Irlanda.

Els visitadors apostòlics es proposen aprofundir en la problemàtica lligada al tractament dels casos d’abusos i la deguda assistència a les víctimes i verificar l’eficàcia i la possibilitat de millorar les modalitats actuals de prevenció dels abusos, tenint com a referència el “Motu proprio” pontifici “Sacramentorum sanctitatis tutela” i les normes del “Safeguarding Children: Standards and Guidance Document for the Catholic Church in Ireland”, (Salvaguarda dels nens: Document normatiu i orientacions per a l’Església Catòlica a Irlanda) encarregat i elaborat pel “National Board for safeguarding Children in the Catholic Church “. (Consell Nacional per a la salvaguarda dels nens a l’Església Catòlica).

La visita s’iniciarà a les quatre arxidiòcesi metropolitanes d’Irlanda (Armagh, Dublín, Cashel and Emly i Tuam), i s’estendrà posteriorment a algunes altres diòcesis.

Els visitadors nomenats pel Sant Pare per a les diòcesis són: el cardenal Cormac Murphy-O’Connor, arquebisbe emèrit de Westminster, per a la arxidiòcesi de Armagh, el cardenal Sean Patrick O’Malley, O.F.M. Cap., Arquebisbe de Boston, per a la arxidiòcesi de Dublín, l’arquebisbe Thomas Christopher Collins, de Toronto, per a la arxidiòcesi de Cashel and Emly; l’arquebisbe Terrence Prendergast, S.I., d’Ottawa, per a la arxidiòcesi de Tuam.

En el seu desig d’acompanyar el camí de renovació dels llocs de formació dels futurs sacerdots de l’Església a Irlanda, la Congregació per a l’Educació Catòlica coordinarà la visita dels seminaris a Irlanda i del Col·legi Pontifici Irlandès de Roma. Encara que es pararà atenció especial a les qüestions que han exigit la visita apostòlica, en el cas dels seminaris es tindran en compte tots els elements referents a la formació sacerdotal. S’ha nomenat visitador apostòlic a l’arquebisbe Timothy Dolan, de Nova York.

La Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica, d’altra banda, organitzarà la visita a les cases religioses en dues fases. En primer lloc durà a terme una investigació per mitjà d’un qüestionari enviat a tots els superiors dels instituts religiosos a Irlanda, per tal d’aconseguir un coneixement adequat de la situació actual i dels projectes sobre el compliment i la millora de les normes de les “directrius”. Per a la segona fase, els visitadors seran els pares Joseph Tobin, C.Ss.R. i Gero McLaughlin, S.I., per als instituts masculins, les religioses Sharon Holland, I.H.M. i Mairin McDonagh, R.J.M., per als instituts femenins. Realitzaran un estudi detallat d’avaluació dels resultats recollits i de les possibles mesures futures per promoure una estació de renaixement espiritual de la vida religiosa a l’illa.

El Sant Pare convida tots els membres de la comunitat catòlica d’Irlanda a sostenir amb l’oració aquesta obra d’ajuda fraterna. Invoca la benedicció del Senyor per als seus visitadors i tots els bisbes, sacerdots, religiosos i fidels laics d’Irlanda, perquè la visita sigui una ocasió de renovat fervor en la vida cristiana, que aprofundeixi la seva fe i reforci la seva esperança en Crist nostre Salvador”.

1 thought on “La Visita Apostòlica a Irlanda començarà a la tardor

  1. Pingback: Apostolic Visitation of Ireland to begin this autumn « B16 – links

Leave a comment